Израелският премиер Бенямин Нетаняху в неделя увери, че правителството му възнамерява

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху в неделя увери, че правителството му възнамерява
Коментари Харесай

Нетаняху решен да проведе съдебната реформа, въпреки опозицията

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху в неделя увери, че държавното управление му има намерение да продължи напред със спорните планове за смяна правосъдната система на страната, оповестява АП. Изявлението му бе направено откакто договарянията, ориентирани към намиране на компромисно решение, наподобява се провалят.

На съвещание на кабинета си в неделя Нетаняху сподели, че опозицията не е преговаряла добросъвестно и че държавното управление му ще продължи внимателно с преразглеждането.

" Тази седмица ще стартираме практическите стъпки. Ще ги създадем премерено, отговорно, само че в сходство с мандата, който получихме, за корекции в правосъдната система ", сподели той.

Плановете на държавното управление за главен ремонт на правосъдната система хвърлиха Израел в една от най-тежките му вътрешни рецесии по-рано тази година. Преговорите сред държавното управление и опозиционните партии ненапълно смекчиха рецесията с опити да се откри приблизително състояние по отношение на препоръчаните промени в правосъдната система на страната.

Тези разговори бяха разтърсени предходната седмица поради рецесия към мощната постоянна комисия, виновна за избора на съдиите в страната. Лидерите на опозицията споделиха, че договарянията са замразени до сформирането на комисията.

Опозиционният водач Яир Лапид, чиято партия преговаряше с Нетаняху, сподели, че едностранното осъществяване на проекта " ще навреди сериозно на стопанската система, ще заплаши сигурността и ще раздра израелския народ на части ".

Припомняме, че Нетаняху отсрочи ремонта през март, откакто избухнаха масови протести против него. Решението да се продължи напред евентуално ще разпали напрежението и ще подхрани протестното придвижване, което продължава да показва всяка събота, макар че проектът е спрян.

Лидерите на митинга обявиха, че са подготвени за нов кръг от демонстрации, които ще подсигуряват, че " всеки опит да се навреди на демократичната правосъдна система на Израел ще се провали ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР